Gece Modu
Gündüz Modu
10 parmak F Klavye nasıl yazılır?

10 parmak F Klavye nasıl yazılır?

On parmak yazmak istiyorsanız size tavsiyem mutlaka F klavye tercih etmenizdir. Q klavyenin aksine, bu klavye ile on parmak yazmayı öğrenmek neredeyse bir hafta gibi kısa bir zaman dilimi içine sığdırılabiliyor.

Sadece bir gün içinde parmaklarınızı nasıl yerleştireceğinizi öğrendikten sonra, çalışma kapasitenize göre hızlanacak ve çabucak öğreneceğinizin garantisini veriyorum.

F Klavyede On Parmak Öğrenmek Neden Daha Kolaydır?

F klavyedeki tuş düzeneği Türkçede en çok kullandığımız harf dizilimi, en çok kullandığımızı parmaklarımıza göre tasarlanmıştır.

Şöyleki,

F klavye tuşları arasında Türkçe’de en çok kullandığımız harfler olan A, K, T, R, E, M, L, N, V, C, Z, S, H gibi harfler, en çok kullandığımız parmaklarımız olan işaret ve orta parmaklarımıza denk gelecek şekilde ayarlanmıştır. En az kullandığımız parmaklarımız olan yüzük ve serçe parmaklarımız ise yine en az kullandığımız harfler olan J, Ş, Ğ gibi harflere denk gelmektedir. Dolayısıyla F klavyede on parmak yazmak çok daha kısa bir sürede öğrenmeyi sağlamaktadır.

F klavye on parmak tuş düzeneğinde A ve K harfleri üzerinde birer çıkıntı bulunur, bu çıkıntılı tuşlar üzerine her iki elin işaret parmakları, aralık tuşuna baş parmaklar yerleştirilir. Sağ elin işaret parmağı K tuşuna, sol elin işaret parmağı A tuşuna, sağ elin orta parmağı M tuşuna, sol elin orta parmağı ise E tuşuna yerleştirilir. Yine sağ elin yüzük parmağı L tuşuna, sol elin yüzük parmağı ise İ tuşuna yerleştirildikten sonra son olarak da sağ elin serçe parmağı Y tuşuna ve sol elin serçe parmağı ise U tuşuna yerleştirilir. On parmağımızı bu şekilde tuşlar üzerine yerleştirdikten sonra her parmağın yanında, üstünde ve altındaki tuşlara basarak parmak kontrolleri yapılır. Burada önemli olan parmaklarımızı tuşların üzerinden kaydırmadan çalışabilmektir.

F klavye tuş dizimi

F klavyede on parmak öğrenmeye F klavye dersleri sayfamızda, öncelikle harfler ve hecelerden başlanarak, alt seviye derslerinde kelime ve cümle çalışmaları yapıldıktan sonra belli bir seviyeye erişilir. En üst seviyede ise artık metinler üzerinden çalışılarak bu arada her gün biraz daha hızlanmak üzere hız kontrolleri yapılır. Bu işlem için de F klavye hız testi sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

18 Temmuz 2019 0
39934 Görüntüleme
Yorum Yaz
Kalan Karakter:
Yanıt:
Yorumlar
😭
Henüz yorum eklenmemiş.
İpuçları

Klavye yarışı baştan sona yenilendi. İstediğiniz metinde, istediğiniz süre ve istediğiniz oyuncu sayısı ile hemen yarışlara katılın!

Soru Cevap Tümünü Gör

Öncelikle merhaba

on parmak klavye kullanırken neden işaret parmakları sadece j ile f nin üzerinde durmuyor? yani

10 Parmak Q klavye ve F Klavye

Merhabalar, Kısaca bilgisayar uzmanıyım ve işimin bir çoğunu bilgisayar başında

orta seviye

orta seviye "o" harfinden ileri gitmiyor ne yapabilirim daha fazla ilerleyemedim.

Q klavye hakkında

on parmak derslerinde birinci aşamayı yapınca aldıgımız sonuç çıkıyo örnek: 130 cpm 2

Seviye atlamıyor.

Merhaba Q klavye 10 parmak derslerine başlayıp 1.aşama olan J-F (30seviye) seviyesini bitirdim

Giriş uyarı hatası

Onparmak dersleri sayfasına geldiğim zaman sistem beni atıyor. Tekrar giriş yapmak istediğimde

çalışma tekniği ?

sürekli çalışıyorum fakat kelime sayılarım büyük oranda artmıyor nasıl

bir haftadan az süre kaldı...

Geri kalan zamanda nasıl çalışmam gerekiyor? son günlerde yapılması gereken şeyler var mı?

Sisteme Giriş Hatası.

Merhaba OnParmak Yönetimi Aylarca misafir olarak klavye hız testinde vakit geçirdim teşekkür