Gece Modu
Gündüz Modu
4 parmak değil 10 parmak yazın

4 parmak değil 10 parmak yazın

Klavyeyi çok daha hızlı kullanıp işlerinizi çabucak bitirmek istemez miydiniz? Her zaman çok işinize yarayacağı muhakkak…

Klavyeyi çok daha hızlı kullanıp işlerinizi çabucak bitirmek istemez miydiniz? Her zaman çok işinize yarayacağı muhakkak… Zira, internet çağındayız ve neredeyse her alanda internet kullanılmaktadır. Bu nedenle de klavyeyi ne kadar hızlı kullanırsak o kadar zamandan tasarruf eder ve işlerimizi tamamlarız. Sadece bu kadarla da değil üstelik. Örneğin, zabıt katipliği, icra katipliği, noterlik, bankacılık vb. gibi meslek alanlarında çalışmak isteyenler öncelikle on parmak klavye kullanmayı öğrenmek durumundadırlar.

On parmak klavye kullanmayı öğrenmek isteyen bireyler daha önceden 4 veya 2 parmakla yazmaya alıştıklarından on parmak kullanmakta oldukça zorlanabilir ve yine eski sisteme yani 4 parmakla yazmaya devam ederler. Halbuki, 4 parmakla değil, 10 parmakla yazmak öyle uzun uzun bir çalışma gerektirmeden öğrenilebiliyor. Dahası, on parmak klavye kullanarak yazmaktan büyük bir keyif alacak, bu yeteneğinizi farklı alanlarda da kullanabileceksiniz. Örneğin, yazı yazarak para kazanmak gibi...

10 parmak yazmak için kurslara gidebilir veya kendi başınıza da bir takım yöntemler kullanarak kendinizi geliştirebilirsiniz. On parmak programları adeta sanal kurs mahiyetinde olduklarından sadece birkaç teknik bilgi ve günde bir iki saatlik bir çalışma sonucunda on parmak yazmayı öğrenecek ve zamanla hızınızı arttıracaksınız. Bu iş için öncelikle parmaklarınızı klavyede hangi tuşların üzerine yerleştirmeniz gerektiğini öğreneceksiniz. Daha önceki yazılarımızda belirtmiştik, ancak kaçıranlar için tekrarlayalım. Klavyelerin üzerinde iki harf üzerinde çıkıntı bulunmaktadır. Örneğin F klavyelerde bu çıkıntılar A ve K üzerindedir. İşaret parmaklarınızı bu harfler üzerine dengeleyip, diğer parmaklarınızı da on parmak klavye öğreten programlarda bulunan tablo veya robot sistemler sayesinde öğrenerek parmak düzeneğinizi ayarlayabilirsiniz. Daha sonrası ise programın size gösterdiği harflere basmak olacaktır.

On parmak yazma sürecinde belirli bir seviyeye eriştikten sonra ise hızınızı arttırmaya başlayacak ve bunun için de yine on parmak programlarında bulunan zamanlayıcıya uyarak gösterilen metni en doğru şekilde yani sıfır hatayla yazmaya gayret edeceksiniz. Burada önemli olan kesinlikle doğru yazmaktır. Doğru yazdıktan sonra hız bir şekilde ayarlanır. Ancak parmaklarınızı yanlış yazmaya alıştırırsanız bunu düzeltmek on parmak öğrenmekten çok daha zorlu bir süreçtir.

22 Haziran 2019 0
3966 Görüntüleme
Yorum Yaz
Kalan Karakter:
Yanıt:
Yorumlar
😭
Henüz yorum eklenmemiş.
İpuçları

Klavye yarışı baştan sona yenilendi. İstediğiniz metinde, istediğiniz süre ve istediğiniz oyuncu sayısı ile hemen yarışlara katılın!

Soru Cevap Tümünü Gör

Öncelikle merhaba

on parmak klavye kullanırken neden işaret parmakları sadece j ile f nin üzerinde durmuyor? yani

10 Parmak Q klavye ve F Klavye

Merhabalar, Kısaca bilgisayar uzmanıyım ve işimin bir çoğunu bilgisayar başında

orta seviye

orta seviye "o" harfinden ileri gitmiyor ne yapabilirim daha fazla ilerleyemedim.

Q klavye hakkında

on parmak derslerinde birinci aşamayı yapınca aldıgımız sonuç çıkıyo örnek: 130 cpm 2

Seviye atlamıyor.

Merhaba Q klavye 10 parmak derslerine başlayıp 1.aşama olan J-F (30seviye) seviyesini bitirdim

Giriş uyarı hatası

Onparmak dersleri sayfasına geldiğim zaman sistem beni atıyor. Tekrar giriş yapmak istediğimde

çalışma tekniği ?

sürekli çalışıyorum fakat kelime sayılarım büyük oranda artmıyor nasıl

bir haftadan az süre kaldı...

Geri kalan zamanda nasıl çalışmam gerekiyor? son günlerde yapılması gereken şeyler var mı?

Sisteme Giriş Hatası.

Merhaba OnParmak Yönetimi Aylarca misafir olarak klavye hız testinde vakit geçirdim teşekkür