Gece Modu
Gündüz Modu
Öğretmensiz kendi kendine on parmak öğrenme metodları

Öğretmensiz kendi kendine on parmak öğrenme metodları

Aslında belli teknikler sayesinde kısa zamanda on parmak klavye kullanmak şaşırtıcı derecede kolay. Öyle uzun uzun eğitim almaya da gerek yoktur.

On parmak hızlı klavye kullananları görünce oldukça şaşıran insanlar var. “nasıl da hızlı yazıyor, çok zor olmalı, bende öğrenebilir miyim? Belli bir eğitim almak gerekir mi? gibi sorular sorarlar. Aslında belli teknikler sayesinde kısa zamanda on parmak klavye kullanmak şaşırtıcı derecede kolay. Öyle uzun uzun eğitim almaya da gerek yoktur. Hatta kendi kendine on parmak klavye kullanmayı öğrenmek de mümkün.

On parmak klavye öğrenmeye karar veren, ancak on parmak klavye kurslarına gitmek için zamanı veya maddi imkanları olmayanlar için kendi kendilerine on parmak klavye kullanmayı öğrenebilecekleri birkaç metod önerelim…

Öncelikle, zamanınız kısıtlı ise klavye değiştirmeden alışık olduğunuz klavye türünden devam ederek bu yönde düzenli olarak alıştırmalar yapmanızı tavsiye ediyoruz. Ancak zaman sorununuz yoksa ve sindire sindire en doğru şekilde on parmak eğitimi almak isteyenler için F Klavye ile bu işe başlamaları öneriyoruz. F klavye Türkçe’ye yatkın ve tuşları da “en çok kullanılan harf diziliminden en az kullanılan harf dizilimine” göre, yani parmakları yormayacak şekilde bir dizilişe göre tasarlandığından F klavye ile on parmak klavye daha kısa sürede öğrenilir ve daha kolaydır.

F klavye konusunda anlaştıysak, şimdi sıra sitemizde F klavye dersleri kısmına girebilirsiniz. Derslere tıkladığınızda on parmak klavye kullanımı için gösterilen parmak dizilişini kendi klavyenizde uygulayarak sistemin size verdiği heceleri tek tek ekrana bakarak (kesinlikle klavyeye bakmayacak ve parmaklarınızı kaydırmayacaksınız) heceleri tek tek hem sesli şekilde okuyup hem de yazmaya başlayın. Bu sayede hem düşünmüş olacak hem de beyin ile parmaklarınızı aynı anda çalıştırmış olacaksınız. Bu şeklide bir çalışmayı yaklaşık bir hafta boyunca tekrarladığınız takdirde parmaklarınızın artık tüm harflerin yerini kolayca bulabildiğini göreceksiniz. Sonrasında da hızlandırmak artık performansınıza göre değişecektir.

Kendi kendine hızlı on parmak klavye kullanmak isteyenler, temel aşamayı geçtikten sonra kapasitesine göre belirli metinler üzerinde her gün belirli aralıklarla kronometre eşliğinde yazmaya çabalayacaktır. Bunun için de yine sitemizde yer alan klavye hız testi sayfasını kullanabilirsiniz. Ayrıca tüm hız testi istatistiklerini üye olarak geçmişe dönük şekilde görebilirsiniz. Hatta televizyonu açıp izlediğiniz herhangi bir filmde geçen diyalogları hızlıca metne geçirebilirsiniz. Oldukça etkili bir yöntemdir.

 

05 Temmuz 2019 0
13102 Görüntüleme
Yorum Yaz
Kalan Karakter:
Yanıt:
Yorumlar
😭
Henüz yorum eklenmemiş.
İpuçları

Soru - Cevap sayfasında, katiplik konuları, on parmak eğitimi ve siteyle ilgili sorularınızı sorabilir, sorulan sorulara cevap verebilirsiniz.

Soru Cevap Tümünü Gör

Öncelikle merhaba

on parmak klavye kullanırken neden işaret parmakları sadece j ile f nin üzerinde durmuyor? yani

10 Parmak Q klavye ve F Klavye

Merhabalar, Kısaca bilgisayar uzmanıyım ve işimin bir çoğunu bilgisayar başında

orta seviye

orta seviye "o" harfinden ileri gitmiyor ne yapabilirim daha fazla ilerleyemedim.

Q klavye hakkında

on parmak derslerinde birinci aşamayı yapınca aldıgımız sonuç çıkıyo örnek: 130 cpm 2

Seviye atlamıyor.

Merhaba Q klavye 10 parmak derslerine başlayıp 1.aşama olan J-F (30seviye) seviyesini bitirdim

Giriş uyarı hatası

Onparmak dersleri sayfasına geldiğim zaman sistem beni atıyor. Tekrar giriş yapmak istediğimde

çalışma tekniği ?

sürekli çalışıyorum fakat kelime sayılarım büyük oranda artmıyor nasıl

bir haftadan az süre kaldı...

Geri kalan zamanda nasıl çalışmam gerekiyor? son günlerde yapılması gereken şeyler var mı?

Sisteme Giriş Hatası.

Merhaba OnParmak Yönetimi Aylarca misafir olarak klavye hız testinde vakit geçirdim teşekkür