On Parmak yazmak için ne kadar çalışmalıyım?
Günlük çalışma süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte, bu yazımızda on parmak yazmak isteyenler için genel - geçer bazı önerilerimizi sıralıyoruz.On parmak yazmak için öyle yıllarca çalışmaya gerek yoktur. Ancak, bu durum kişiden kişiye de değişir tabii… Örneğin; on parmak klavye kullanmaya karar veren ve eğitime yeni başlayan birinin başaramayacağını düşünerek birkaç gün içerisinde ara vermesi veya tamamen bırakması gibi bir durumda yıllar geçse de on parmak klavye kullanamayacağını üzülerek belirtelim… Ancak tam aksine, günlük yapılan bir plan program dahilinde hazırlanan eğitime tam gaz devam eden ve korkularının üstüne gidercesine, on parmak klavye eğitimine inatla devam eden bireyler ise bir ay dolmadan istenen seviyeye ulaşacaklardır.
On parmak yazmak için ne kadar çalışmalıyım? Diye soran bir kişiye; “her gün saatlerce klavye çalışmalısın, sadece yeme içme ve diğer ihtiyaçlar için klavye başından kalkmalısın” şeklinde saçma sapan bir öneride bulunmayacağız elbette ki. Zira, her insanın kapasitesi farklıdır. Ayrıca, devamlı surette klavye kullanan bir kişinin parmakları bir süre sonra uyuşacak ve normalde dakikada 90 kelime yazabilirken, bu tarz bir durumda ise yarıdan yarıya bir düşme yaşanması oldukça olağan bir durumdur. Çünkü insan vücudundaki tüm sinirlerin başlangıç veya bitiş noktası parmak uçları olduğundan, sinirler yıpranacak ve parmaklar bir süre sonra harflerin yerini dahi şaşıracaktır.
On parmak klavye kullanabilmek için günlük ortalama 2 – 3 saatlik bir çalışmanın yeterli olacağını düşünüyoruz. Aslında, ne kadar çalışıldığı değil, nasıl çalışıldığı önemlidir.
Örneğin; Her gün 5 saat on parmak klavye çalışan kişi, bu süre zarfında hala hız düzeyini arttıramıyor ve devamlı aynı metinleri yazıp duruyorsa orada bir problem var demektir. Bir an önce parmakları hızlandırmalı ve her defasında farklı yazılar yazmayı denemelidir.
Veya bunun tam tersini düşünürsek;
On parmak klavye kulanım kurallarına uyarak, günde birkaç saatlik bir çalışmayla kısa sürede başarı sağlanacaktır. Kurallardan kastımız ise, önceki yazılarımızı takip edenler bilir ancak okumayanlar için tekrarlayalım, on parmak eğitiminde belirtilen parmak dizilişine hakim olacak şekilde yaklaşık bir hafta boyunca sadece heceler ve her parmağın kendi bölgesindeki tuşlara basma çalışması ile elbette ki noktalama işaretleri ve sayılarla birlikte bir bütün olarak klavyeye bakmadan alıştırma yapmaktır. Tüm alıştırmalara on parmak dersleri sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Q klavye dersleri sayfasında, özel olarak hazırlanmış parmak ve harf eğitimleri ile hızınızı artırabilir, tamamladığınız dersleri görebilirsiniz.
yazı tipi
yazı tipi çok göz yoruyor
Banner
Lütfen bannerları azaltabilir misiniz bannerlardan kurtulmak için adBlocker kullanıyorum
Sitede dakika başına vuruş nasıl hesaplanıyor?
Sitede dakika başına vuruş nasıl hesaplanıyor? Word dosyasına kopyalayıp baktığımda 150
Öncelikle merhaba
on parmak klavye kullanırken neden işaret parmakları sadece j ile f nin üzerinde durmuyor? yani
10 Parmak Q klavye ve F Klavye
Merhabalar, Kısaca bilgisayar uzmanıyım ve işimin bir çoğunu bilgisayar başında
orta seviye
orta seviye "o" harfinden ileri gitmiyor ne yapabilirim daha fazla ilerleyemedim.
Q klavye hakkında
on parmak derslerinde birinci aşamayı yapınca aldıgımız sonuç çıkıyo örnek: 130 cpm 2
Seviye atlamıyor.
Merhaba Q klavye 10 parmak derslerine başlayıp 1.aşama olan J-F (30seviye) seviyesini bitirdim
Giriş uyarı hatası
Onparmak dersleri sayfasına geldiğim zaman sistem beni atıyor. Tekrar giriş yapmak istediğimde
çalışma tekniği ?
sürekli çalışıyorum fakat kelime sayılarım büyük oranda artmıyor nasıl
Henüz yorum eklenmemiş.