Gece Modu
Gündüz Modu
Zabıt katibi nasıl olunur?

Zabıt katibi nasıl olunur?

Zabıt Katipliği, devlet kurumları arasında en çok yapıldığı alım ilanı verilen meslek grubu olsa gerek. Bunu da son zamanlarda verilen ilanlardan anlayabiliyoruz.

İşsizlik oranının her geçen gün daha da artış gösterdiği şu günlerde, özellikle de lise ve üniversite mezunu bireylerin herhangi bir alanda devlet memuru olabilmek adına pek çok kamu personeli alım ilanına başvurduğunu gözlemleriz. Burada işin mahiyetinin bir önemi yoktur. Önemli olan devlet güvencesi altında bir işe girebilmektir. Ancak, kimileri de özellikle severek yapacağı bir meslek tercih etmekte… Örneğin; Zabıt Katipliği…

Hal böyle olunca da, memurluk sınavlarında başarılı olan adayların bu sınava girebilmek için başvuruda bulunduğu aşikar… Zabıt katipliği, önü açık bir meslek olduğundan bir kısım bireylerce adliye ortamlarında çalışmak ve buradan da yükselerek daha iyi yerlere gelmek maksadıyla tercih edilse de, çoğu bireyler için ise “devlet memurluğu olsunda gerisi önemli değil” mantığıyla tercih edilen bir meslek haline gelmiş durumda. Peki zabıt katibi olmak için hangi aşamalardan geçmek gerek? veya Zabıt katibi nasıl olunur? Sorularına cevap vermeye çalışalım…

Zabıt Katibi Olma Şartları ve Aşamaları;

Zabıt katibi olabilmek için elbetteki her sınavda olduğu gibi öncelikle TC. Vatandaşı olmak gerekir. Bunun dışında en az lise mezunu olmak, herhangi bir siyasal hak mahrumiyeti cezası almamış olmak, 1 yıl ve üzeri hapis cezası almamış olmak, KPSS sınavında en az 70 baraj puanını almış olmak, daktilo sınavında 3 dakikada en az 90 kelime yazmış olmak ve mülakatta başarılı puan almak gerekmektedir.

Zabıt katibi adayları, sınava başvuru yaptıktan sonra başvuruları kabul edilen adaylar daktilo sınavına tabii tutulmaktadırlar. Bu sınavda 3 dakikalık bir zaman dilimi içerisinde en az 90 kelime yazmak gerekmektedir. Aksi takdirde yazamayanlar elenir. 90 ve üzeri kelime yazanlar arasında alım yapılacak sayının Bakanlıkça belirlenen oranda kişi sayısı mülakata çağırılır ve mülakat sonrasında KPSS puanı, daktilo sınav puanı ve mülakat puanı toplanarak bu puanların ortalaması alınır. Başarılı olanlar da mesleğe kabul edilir. Işte hepsi bu kadar…

29 Haziran 2019 0
4761 Görüntüleme
Yorum Yaz
Kalan Karakter:
Yanıt:
Yorumlar
😭
Henüz yorum eklenmemiş.
İpuçları

F klavye dersleri sayfasında, özel olarak hazırlanmış parmak ve harf eğitimleri ile hızınızı artırabilir, tamamladığınız dersleri görebilirsiniz.

Soru Cevap Tümünü Gör

Öncelikle merhaba

on parmak klavye kullanırken neden işaret parmakları sadece j ile f nin üzerinde durmuyor? yani

10 Parmak Q klavye ve F Klavye

Merhabalar, Kısaca bilgisayar uzmanıyım ve işimin bir çoğunu bilgisayar başında

orta seviye

orta seviye "o" harfinden ileri gitmiyor ne yapabilirim daha fazla ilerleyemedim.

Q klavye hakkında

on parmak derslerinde birinci aşamayı yapınca aldıgımız sonuç çıkıyo örnek: 130 cpm 2

Seviye atlamıyor.

Merhaba Q klavye 10 parmak derslerine başlayıp 1.aşama olan J-F (30seviye) seviyesini bitirdim

Giriş uyarı hatası

Onparmak dersleri sayfasına geldiğim zaman sistem beni atıyor. Tekrar giriş yapmak istediğimde

çalışma tekniği ?

sürekli çalışıyorum fakat kelime sayılarım büyük oranda artmıyor nasıl

bir haftadan az süre kaldı...

Geri kalan zamanda nasıl çalışmam gerekiyor? son günlerde yapılması gereken şeyler var mı?

Sisteme Giriş Hatası.

Merhaba OnParmak Yönetimi Aylarca misafir olarak klavye hız testinde vakit geçirdim teşekkür